Kunstmuur

geopend!

door Wethouder Ria Bakhuis en John van Zuidam.

Vanaf 29 augustus kunnen lokale kunstenaars via deze ‘Kunstmuur’ hun werk tonen. De eerste expositie is van de Nijverdalse kunstenares EllesBB. Haar expositie duurt tot 6 oktober 2013.

De muur naast balie 21 (Receptie Constantijnstraat) is aangewezen als Kunstmuur. John van Zuidam, lid van de Stichting Kunstgroep Hellendoorn en organisatie van Kunstplein Nijverdal, gaat het beheer van de Kunstmuur op zich nemen. 

“Een geweldig leuk initiatief”, noemt Elles Blankenstein-Bezemer de nieuwe kunstmuur. “Het is een mooie manier om steeds een andere, lokale, kunstenaar onder de aandacht te brengen. Op deze manier kan je laten zien wat mensen in en om Nijverdal presteren op creatief vlak.”
EllesBB is geen onbekende in het kunstvak. Zeven jaar geleden begon ze met schilderen. “Ik ben altijd creatief geweest, was ook werkzaam bij een binnenhuisarchitect. En op een dag ben ik gewoon begonnen. Het geeft me energie.”
Voor haar abstracte schilderijen laat ze zich leiden door haar gevoel. “Ik zie voordat ik begin geen beelden. Een plaatje in mijn hoofd, wat bij veel kunstenaars wel het geval is, werkt bij mij niet. Het is voor mij daardoor vaak ook een verrassing wat er ontstaat. Er gebeurt gewoon wat op het doek.”
EllesBB is ook geen onbekende in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Op de afdeling Bevolking en in de vergaderzalen hingen al enkele schilderwerken. www.ellesbb.nl

Maar ook het buitenland mag genieten van haar schilderkunsten. Sinds juni hanger er werken van de Nijverdalse kunstenares in de Hilton hotels in Kopenhagen, Stockholm, Londen, Düsseldorf en Straatsburg. “Ik ben zelfs gevraagd om in Amerika werken te komen exposeren.  Het is een eer als je gevraagd wordt.”
Ze vond het daardoor ook speciaal dat ze ook voor de Kunstmuur gevraagd werd. “Er hangen daar drie werken van mij. De keuze heb ik op gevoel gemaakt. Ik heb de muur bekeken en gekeken wat er bij de ruimte past. Voor sommige mensen is het een drempel om een galerie binnen te lopen. Het mooie van deze Kunstmuur is dat je werk openbaar wordt getoond.”